News

X-Rite and Pantone Expand PantoneLIVE Offering for Plastic, Coatings and Textile Industries

X-Rite Incorporated, a global leader in color science and technology, and Pantone LLC, announced today that their cloud-based digital color standard ecosystem, PantoneLIVE™, will include the official spectral data from the popular Pantone Fashion, Home + Interiors System for cotton and nylon and the Pantone Matching System (PMS) for plastics and coatings. For the first time, color specifiers and manufacturers will have instant access to up-to-date spectral values for Pantone Colors for plastics, coatings and textiles, including the Pantone Color of the Year 2018: PANTONE 18-3838, Ultra Violet. The new offering, PantoneLIVE Production – Plastic, Coatings and Textile, integrates with X-Rite color management tools to ensure seamless color communication from design to production, improving consistency between design intent and finished products.

X-Rite and Pantone Demonstrate End-to-End Color Workflow Solutions at INFO*FLEX 2018

At FTA Forum & INFO*FLEX 2018, May 6-9 in Indianapolis, X-Rite Incorporated, a global leader in color science and technology, and Pantone LLC are showcasing their complete end-to-end color workflow solutions for flexography printers and converters. With X-Rite and Pantone solutions, brands, designers, package printers and converters can streamline the premedia and prepress process, ensure effective ink formulations, reduce makeready times and improve production quality. In addition, the companies are previewing new PantoneLIVE™ libraries for flexography printers and converters that will allow them to accurately match achievable Pantone Colors in label and carton applications.

Océ анонсировала свою первую этикеточную ЦПМ – LabelStream 4000

Компания Canon анонсировала новую струйную печатную машину Oce LabelStream 4000, предназначенную для выпуска этикетки и упаковки – это первая машина такого типа в портфолио производителя.

Canon “раскрыл свой потенциал” на Fespa

В этом году Canon оборудовала самый большой стенд за всю историю своего участия в выставке Fespa. Он был разбит на зоны, в каждой из которых демонстрировались решения, предназначенные для выпуска той или иной продукции: картонной упаковки, широкоформатной графики, интерьерного декора, фотографий и фотокниг и др. Какие бы задачи не стояли перед потенциальным покупателем – компании есть что предложить.

Цифровая печать: под прицелом экономика

Еще около 20 лет назад ряд компаний, производящих цифровое печатное оборудование, уверяли, что еще чуть-чуть, и вся печать будет цифровой. Годы идут, но тотальная «цифровизация» полиграфии пока еще не состоялась. Причин тому много, но главные из них экономические. Впрочем, некоторые изменения в соотношении традиционных и цифровых технологий печати в полиграфии уже есть. Все больше видов продукции становится выгоднее и эффективнее (быстрее, проще, удобнее) изготавливать при помощи «цифры».