AutoCreaser Pro XL в лінійці Morgana

27 апреля 2020
AutoCreaser Pro XL в лінійці Morgana

Одним з найпопулярніших брендів біговальних та фальцювальних машин, в Україні та й в усьому світі, є устаткування відомої компанії Morgana. Також, давно не є таємницею, що Morgana вже не окрема приватна компанія, а структурна одиниця корпорації Plockmatic Group, до речі в яку також увійшли такі компанії, як Plockmatic, KGS та Watkiss. Plockmatic Group – виробник післядрукарського устаткування з найрізноманітнішим асортиментом у світі в цей час.

Якщо розглянути портфоліо бігувально-фальцювальних машин Morgana, то маємо широкий вибір – Autocut, Digicreaser, AutoCreaser 33A PRO, AutoCreaser 50 PRO, AC XL PRO, Digifold PRO, Autofold PRO. Але краще все розглянути поступово.

З початку загальні особливості:

- всі бігувальні машини Morgana оснащені особливим механізмом біговки, а саме патентованою матрицею, яка не б’є папір, а обережно натискує з силою 6 тон. При цьому не ушкоджується структура волокна паперу, що в сою чергу виключає можливість виникнення розтріскування в місцях згину після фальцювання, при згині паперу в будь-який бік. При цьому якість Morgana, забезпечує дуже тривалий життєвий цикл матриці.

- проблему керування та контролю Morgana вирішила комплексно: відмінною рисою всіх машин серії PRO — інтерфейс з технологією Smartscreen, в якому використовують виключно цифри та піктограми, порозумітися з машиною може навіть не фаховий оператор. Пам'ять машини може зберігати необмежену кількість завдань. Дякуючи інтуїтивно сприйнятливому інтерфейсу, оператор може обрати оптимальну схему біговки для наступної операції фальцювання, вибір простий, або запропонована піктограма на моніторі, або скористатися пам’яттю машини.

- всі машини серії PRO мають функцію поздовжньої перфорації чотирма видами дисковими перфораційними ножами. В залежності від щільності паперу та типу перфорації, можна обрати ножі з певним числом зубців.

А зараз кожну машину по черзі:

morgana-autocut-pro

Autocut PRO

Autocut PRO – машина для різки картону з функцією біговки. Ефективна, за не великі кошти машина з автоматичною вакуумною подачею верхнього аркушу з стопи паперу, дозволяє в один прохід отримати бігований, нарізаний готовий продукт з друкованого аркушу в межах формату 210х700 мм та щільності 120-350 г/м². Технологія різки відмінна від гільйотини, яка дозволяє обрізати край картки без ефекту відлущення тонеру в місці різу. Поздовжній різ відбувається дисковими ножами, а поперековий різ двома протилежними ножами за принципом ножиць. Autocut PRO значно розвантажує гільйотину, заощаджує час виробництва та покращує якість кінцевого продукту.

digicreaser

Digicreaser

Digicreaser – напівавтоматична бігувальна машина. Доцільне рішення для невеликих друкарень. Машина сконструйована з подачею аркуша вручну, а позиції біговки встановлюються заздалегідь, на пульту керування. До речі, в машинах з автоматичними самонакладами, забезпечити стабільну подачу деяких матеріалів не просто, але в Digicreaser все просто, особливо як що, це стосується довжини аркушу, в машині відсутні будь-які обмеження.

ac-pro-33-a-new-decal-hi-res

AutoCreaser 33A PRO

AutoCreaser 33A PRO – модернізована версія всім відомої, популярної моделі AC33 PRO. Окрім технологічних рішень, які себе добре зарекомендували, тут впроваджені інноваційні розробки конструкторів Morgana, що ґрунтуються на відгуках операторів різних друкарень. Перша – Easy Blade, дозволяє змінювати одну матрицю на іншу на протязі декількох секунд, без застосування будь-яких інструментів. Тиск матриці налаштовується легким рухом ручки. Технологія Perforation Easy Blade та спеціальний режим роботи, позначені окремою піктограмою на сенсорному моніторі управління, що дозволяє робити перфорацію на всю ширину аркушу.

AutoCreaser 50 PRO – класична біговальна машина Моргана з максимальною шириною аркушу - 500 мм. Це є причиною вибору саме цієї моделі.

Morgana AutoCreaser PRO 33А/50 вдало працюють з широким асортиментом матеріалів товщиною від 0,11 мм (80 г/м²) до 04,мм (400 г/м²). Максимальна довжина аркушу при автоматичній подачі – 900 мм. Швидкість біговки – до 140 аркушів на хвилину. Так само, як в інших швидкісних машинах Morgana, подача паперу відбувається з нижнього аркушу стосу. Дякуючи цьому, самонаклад можна доповнювати не зупиняючі роботу машини. Технологія PosiFeed забезпечує стабільну вакуумну подачу аркушу. Максимальне число бігів на аркуші — 16, мінімальна відстань між бігами — 1 мм.

digifold-pro-with-shadow-v2

DigiFoldPro

DigiFoldPro – універсальна бігувально – фальцювальна машина. Виконує бігову, фальцовку, поздовжню перфорацію або поздовжній різ за один прохід аркушу. Також працює з широким асортиментом матеріалів товщиною від 0,11 мм (80 г/м²) до 04,мм (400 г/м²). Максимальна довжина аркушу при автоматичній подачі – 900 мм, ширина 385 мм.

Autofold PRO – унікальна фальцювальна машина Morgana, яка може працювати як автономна з подачею аркуша вручну, так й може бути під’єднана в лінію з будь - якою бігувальною машиною (навіть іншого бренду), дякуючи, змінній висоті приймального конвеєра. Асортимент матеріалів товщиною від 0,11 мм (80 г/м²) до 04,мм (400 г/м²).

Машини Digifold PRO та Autofold PRO здійснюють фальцювання валами з спеціального матеріалу та патентованими ножами за технологією «ніж що плаває».

acxl_01

AutoCreaser Pro XL

AutoCreaser Pro XL – автоматична бігувальна машина, НОВА розробка від Morgana. Розроблена конструкторами Morgana, на заводі Plockmatic Group в місті Рига у тісному співробітництві з працівниками друкарень. Після кваліфікаційні випробувань у майбутніх клієнтів, була заявлена як комерційний продукт. Розмір аркушу 93х1300 мм.

Унікальна патентована технологія високо автоматичної вакуумної подачі верхнього аркушу зі стосу паперу. Застосован SP-sensor (сенсор розділення паперу), який автоматично зчитує дані стану верхніх аркушів у стосі паперу та регулює їх положення для максимально точної подачі, не залежно від якості паперу й типу його попереднього оздоблення. Сенсор керує системою роздувів. Для високої надійності подачі паперу, встановлений ультразвуковий сенсор, який вимірює товщину паперу, а при невідповідному від заданого показника зупиняє машину для запобігання подачі подвійного аркушу. До речі машина може бути оснащена двома типами матриць для бігування книжкових обкладинок в один прохід. Також задіяні спеціальні режими для автоматичного бігування обкладинок з різними типами клапанів.

Контакт: Олександр Дробаха, equipment@machouse.ua